18 Ocak 2015 Pazar

En Özel Günlerin Hediyeleri



Hediye her insan için önem arz eden argümandır. İnsanlar hayatları boyunca hediyeler alıp hediyeler verirler. Bir de bu hediyeleşme özel günler diye tabir ettiğimiz günlerde olursa ayrı bir önem taşır. Bu özel günler hediyenin mahiyetinin farklı olmasında da en büyük etkenlerden biridir.
İnsanların hayatlarında birçok unutamayacağı özel günleri vardır. Bu özel günler özel hediyeler ile taçlanmaktadır. İşte İnsanların unutamadığı özel günlerinden biride yeni bir hayata ilk adımı atacağı mutlu bir aile için ilk bağın kurulduğu sözlenmedir. İnsan sözlenme ile aralarındaki mutlu berberliklerinin başlangıcın yaparlar.
Sözlendikleri günü çoğu insan yıllar geçse de unutamaz ve bu günün insanlar tarafından unutulmamasının etkenlerinden biri de o gün ailelerin veya hayatını birleştirecek kişilerin birbirine verdiği hediyelerdir. Bu günün anlamını artıran hediyelerden biri belki de bir gelenek söz havlusu olmaktadır. Söz havlusu bu güne özel bir hediye olagelmiştir ve olagelmeye deva edecektir. Söz havlusu sözlenen iki insanın duygularını birbirine anlatacağı türden özenle seçilmiş olması hediyeye farklı bir hava verir.
İnsanların söz merasimlerinde birbirlerine bağlandıkları gösteren bir simge takım töreni olur. Bu törende takılan simge yüzüktür. Sözlenme merasiminde hatırı sayılır ve saygı duyulan bir kişi hayatını birleştirmeye aday olan iki insanı yüzük tepsisi içinde gelen yüzükler ile birbirine bağlar. Bu merasim bizim geleneklerimizin ve örf ve adetlerimizin vazgeçilmezlerindendir. Bu özel günü süsleyen etkenlerden olan yüzük tepsisinin çok şık olmasının önemi büyüktür.
En son aşamada evlenecek iki insanın son durağı nikâhtır ve nikâhta olan insanları ise düğün sahiplerinden aldıkları hediye ise nikâh şekeridir. Nikah şekeri bu özel günlerin unutulmamasının en baş mimarı olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder